Conflictwiki - Kennis en inspiratie

Wat is een conflict? En wat zijn de meest voorkomende oorzaken ervan? Welke manieren zijn er om ze op te lossen? Met welke regels en bepalingen moet u rekening houden? Wat kan wel en wat kan niet? Op deze en vele andere vragen vindt u antwoorden in deze steeds verder ontwikkelende kennisbank.
Waneer gaat tijdelijk over in vast contract

Wanneer heeft u nu een vast contract?

Uw tijdelijke contract gaat automatisch over in een vast contract in 2 gevallen: als u meer dan 3 opvolgende tijdelijke contracten heeft gekregen. Of als u al 2 jaar lang tijdelijke contracten bij uw werkgever heeft gehad. Deze laatste regel geldt vanaf 1 juli 2015.

10 tips om goed samen te werken in een team

10 tips om goed samen te werken in team

Samenwerken gaat niet altijd vanzelf. Daar moeten alle betrokkenen hard voor en aan werken. Er is natuurlijk geen eenduidig recept hoe je dat zo goed mogelijk doet. De volgende 10 tips kunnen je helpen.

Los uw arbeidsconflict op

Wat is mediation?

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil of conflict onder deskundige leiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde, de mediator. Meer dan twee derde van alle mediations slaagt.

Afspiegelingsbeginsel

Wat is het afspiegelingsbeginsel?

Het afspiegelingsbeginsel is in het leven geroepen om de leeftijdsopbouw voor en na de reorganisatie gelijk te houden. Afspiegeling bepaalt welke werknemers binnen een functiegroep boventallig raken (als niet de hele functie boventallig raakt).

Vantage Mediation

Wat is mediation?

Mediation is het gezamenlijk oplossen van een geschil of conflict onder deskundige leiding van een onafhankelijke en onpartijdige derde, de mediator. Meer dan twee derde van alle mediations slaagt.

Man die ziek is van een arbeidsconflict.

Ziek door conflict

Een conflict op of buiten de werkvloer mag volgens de Wet Poortwachter geen reden zijn voor ziekteverzuim. Ook stress vanwege een conflict mag niet leiden tot verzuim. Conflicten moeten worden opgelost ‘buiten het ziektekanaal om’.

Mag werkgever functie wijzigen?

Een werkgever die verandering wil brengen in een bestaande regeling, treedt in overleg met de medewerker. Hij doet daarbij zijn voorstel en geeft de medewerker de tijd om na te denken over de voorgestelde veranderingen.