conflict

Is uw team stormbestendig?

Hoe gaat uw team om met interne conflicten

 “Not finance. Not strategy. Not technology. It is teamwork that remains the ultimate competitive advantage, both because it is so powerful and so rare.” –

Wat als u een app was?

Wat als u een app zou zijn?

Ik heb een nieuwe monitor gekocht om mijn laptop op aan te sluiten. Na een operatie aan mijn netvlies en het naderen van het midlife point lukte het mij niet meer om alles op een klein scherm te zien. C’est la vie.

Hoe vaak zit u in uw zoogdierenbrein?

Hoe vaak zit u in uw zoogdierenbrein?

Er zijn maar weinig situaties waarin conflicten zo op de loer liggen als bij het opvoeden van lieve maar bij tijd en wijle opstandige pubers. Althans dat is mijn ervaring en ik zie het ook om mij heen (om mijzelf een beetje gerust te stellen).

Conflict FNV en Aelbers

FNV en Aelbers, wist u dat u een gezamenlijk belang heeft?

Deze week diende een kort geding dat was aangespannen door de FNV tegen Aelbers personeelsdiensten. Volgens de FNV worden enkele honderden buitenlandse werknemers van het uitzendbureau stelselmatig onderbetaald en krijgen ze toeslagen niet uitbetaald.

ontflicten

Ontflicten

In november 2014 introduceerden wij het nieuwe werkwoord “ontflicten". Het is een tegenbeweging. Ontflicten staat voor het samen zoeken naar oplossingen in plaats van de tegenstellingen te benadrukken. Ontflicten is kiezen voor het op een andere wijze aankijken tege

Superkip en social capital

Hoe de superkip door social capital het onderspit delft

Al jaren ben ik een groot fan van TED, het platform met “Ideas worth spreading”. Bijna elke week kom ik wel een TED talk tegen die mij inspireert om een nieuwe denkrichting te onderzoeken of mijn eigen biasen en vooroordelen nog eens tegen het licht te houden.

schoolmatching Amsterdam

Schoolmatching

Gisteren las ik in de krant over het systeem van schoolmatching in Amsterdam en hoe dit direct last krijgt van conflicten. De belangen en emotionele betrokkenheid zijn groot. Toch denk ik dat iedereen thans te snel met de hakken in het zand staat.

Abonneren op RSS - conflict