Overzicht 5 modellen van APART om anders te scheiden

Wij helpen u graag op weg

Van Beekstraat 114
1121 NS Landsmeer
T 020 - 8468174

Naar contact

APART: Over scheidingshelden en -hufters

Een onconventionele manier om mensen te helpen op een betere manier te scheiden

“Ik ben APART; een initiatief van Vantage - De Ontflictfabriek. Vantage wil Nederland ONTFLICTEN. Vantage vindt dat er in Nederland te snel naar de rechter wordt gegaan. Om iets op scheidingsgebied te veranderen ben ik, APART, gecreëerd. Ik vind dat het hele scheidingsproces weer teruggegeven moet worden aan de mensen zelf. Daarom ben ik van plan om de beste scheidingsvriend van Nederland te worden. Ik help iedereen die gaat scheiden. Ik ben eerlijk en vertel je de waarheid. Ik zal helpen met praktische zaken, maar sta je ook bij met tips, advies, motiverende inzichten en handige tools. Alles met het oog op een mooie, nieuwe toekomst. Ik maak scheiden overzichtelijk en neem zorgen uit handen. APART - Jouw vriend in zwaar weer.” 

Dit staat op de achterkant van de scheidingsgids die wij hebben geschreven. In dit praktische, informatieve boekje (36 bladzijdes) geven we mensen, die op het punt staan om te scheiden of daar net aan zijn begonnen, inzicht in de keuzes en gevolgen die hen te wachten staan. Dit doen we aan de hand van ‘de 5 scheidingsmodellen volgens APART’. Daarbij geven we iedereen zelf de keuze; ben jij een scheidingsheld of scheidingshufter (m/v)? Natuurlijk staat het boekje vol tips, do’s & don’ts en handige links. Ook zit er een routekaart voor een harmonieuze scheiding in. 

APART is een volkomen andere manier van het benaderen van een scheiding; waarbij de reis die mensen afleggen centraal staat. Het is ook een radicaal andere manier van het benaderen van scheidende mensen; APART spreekt je rechtstreeks aan op je verantwoordelijkheid. Niet in actie komen wanneer het leed al is geschied, maar je helpen de juiste keuzes te maken. In plaats van in het verleden te blijven hangen (en te zwelgen in onrecht en verdriet), je helpen te richten op een positieve toekomst. 

We hebben het boekje al door aardig wat mensen laten lezen. Reacties waren o.a.: “Gaaf! – Wat een handig boekje – Had ik dit maar eerder gehad – Vlot geschreven – Dit is echt goed”. Wij gaan er wel een beetje van glimmen als we dat zo horen. 

Wat willen we doen? 

De APART scheidingsgids onder de scheidende Nederlanders verspreiden. Dit willen we bereiken door samen te werken met partijen die in Nederland meehelpen het verschil te maken. Bent je ook zo'n partij. Dan zouden we heel graag langskomen om ons boekje persoonlijk te overhandigen en kort te vertellen over ons plan en het vervolg daarop. Al nieuwsgierig? We vragen niet veel tijd. Met een half uur zijn we al heel tevreden. Daarna verwachten wij dat jullie hier ook deel van uit willen maken. En dat kan. 

Wil je al een beetje zicht krijgen op de werking van de scheidingsmodellen volgens APART? Doe dan (anoniem natuurlijk) alvast onze SCHEIDINGSCHECK. Deze hebben we ontwikkeld als ondersteuning bij het boekje (maar vice versa werkt net zo goed).