Conflictwiki - Kennis en inspiratie

Wat is een conflict? En wat zijn de meest voorkomende oorzaken ervan? Welke manieren zijn er om ze op te lossen? Met welke regels en bepalingen moet u rekening houden? Wat kan wel en wat kan niet? Op deze en vele andere vragen vindt u antwoorden in deze steeds verder ontwikkelende kennisbank.
Waneer gaat tijdelijk over in vast contract

Wanneer heeft u nu een vast contract?

Uw tijdelijke contract gaat automatisch over in een vast contract in 2 gevallen: als u meer dan 3 opvolgende tijdelijke contracten heeft gekregen. Of als u al 2 jaar lang tijdelijke contracten bij uw werkgever heeft gehad. Deze laatste regel geldt vanaf 1 juli 2015.

Ketenbepaling

Ketenbepaling vanaf 1 juli 2015

Op 1 juli 2015 verandert ook de ketenbepaling voor tijdelijke werknemers. De ketenbepaling regelt wanneer elkaar opvolgende tijdelijke contracten overgaan in een vast contract.

erfafscheiding

Waar mag een heg worden geplaatst?

Het plaatsen van een heg kan soms tot gespannen situaties leiden tussen buren. Dan is het goed om te weten welke regels er zo gelden.

10 tips om goed samen te werken in een team

10 tips om goed samen te werken in team

Samenwerken gaat niet altijd vanzelf. Daar moeten alle betrokkenen hard voor en aan werken. Er is natuurlijk geen eenduidig recept hoe je dat zo goed mogelijk doet. De volgende 10 tips kunnen je helpen.

Wat is een ouderschapsplan

Wat is een ouderschapsplan

Ouders met minderjarige kinderen moeten als zij uit elkaar gaan een ouderschapsplan maken. Hierin staan afspraken over de verzorging en opvoeding van de kinderen. Gehuwde en geregistreerde ouders zijn dat wettelijk verplicht. Dit geldt ook voor samenwonende ouders met gezamenlijk gezag.

Kinderalimentatie

Kinderalimentatie

Gaat u scheiden en heeft u kinderen? Dan moet u samen een financiële regeling afspreken voor de verzorging en opvoeding van uw kinderen. Dit heet kinderalimentatie.

Echtscheidingsconvenant

Wat is een echtscheidingsconvenant?

In een echtscheidingsconvenant kunt u met uw partner afspraken vastleggen als u gaat scheiden. Bijvoorbeeld over alimentatie, de kinderen en het pensioen.

Wat moet u regelen als u gaat scheiden

Wat moet u regelen als u gaat scheiden?

Als u gaat scheiden of een geregistreerd partnerschap verbreek moet u een hoop regelen. Het volgende komt op uw pad:

Coaching

Vormen van professionele begeleiding als u gaat scheiden

Er zijn verschillende manieren waarop u zich kunt laten begeleiden bij uw echtscheiding of verbreking van uw geregistreerd partnerschap. Dit zijn de meest gangbare.

Hoe vraagt u een scheiding aan

Hoe vraagt u een scheiding aan?

U vraagt een echtscheiding aan met een verzoekschrift, dat u via uw advocaat aan de rechtbank stuurt. Hetzelfde geldt voor een scheiding van tafel en bed of ontbinding van het huwelijk na een scheiding van tafel en bed.

Pagina's