Hoe pak ik mijn probleem aan?

Wij helpen u graag op weg

Van Beekstraat 114
1121 NS Landsmeer
T 020 - 8468174

Naar contact

Vantage Formule

U kunt meer dan u denkt, ook in werksituaties. Dat is het uitgangspunt van Vantage: zelfredzaamheid, zelfwerkzaamheid en zelfverzekerdheid.

Zelfs, of misschien juist, uitzichtloze situaties kunt u ombuigen in een kans. Een kans om het beste uit uzelf en anderen te halen. Vantage helpt u die kracht te hervinden.

Waarom?

Even een open deur: conflicten zijn nooit aangenaam. Maar ze kunnen ook behoorlijk schadelijk zijn: voor u, uw naasten, uw collega’s en het bedrijf. Op mentaal, fysiek en financieel vlak. Vantage weet wat u doormaakt. Omdat we het zelf allemaal hebben doorgemaakt. Omdat we de valkuilen kennen en de manieren om die te ontwijken. Omdat we geleerd hebben dat een andere kijk op de zaken een wereld van verschil kan maken. Met die ervaring, en een hoop wetenschappelijke en professionele kennis, hebben we de Vantage Formule ontwikkeld. Vier logische stappen op weg naar een wellicht verrassende bestemming.

Hoe?

De Vantage Formule is geen toverformule. Maar het is wel een simpele maar uiterst effectieve manier om naar uw situatie te kijken. U kunt dit zelf eenvoudig toepassen. Gewoon door uzelf de vragen te stellen en eens te kijken tot welke antwoorden u komt.

Stap 1: Herken uw situatie

De eerste stap naar een oplossing is erkennen in welke situatie u zit. En daarna zelf bedenken welke oplossing het beste past bij u en die situatie. Heeft u een conflict of bent u enorm ontevreden? Wordt u gepest? Loopt het thuis niet lekker en volgt dat u naar het werk? Bent u de enige?  Kent u iemand die eerder hiermee te maken had? U kunt een oproep plaatsen in de Vantage Community of bijvoorbeeld lotgenotengroepen zoeken.

Stap 2: Onderzoek uw situatie

U heeft uw situatie herkend. Dat is goed, want nu kunt u deze verder onderzoeken. Waar gaat het nu eigenlijk om? Wat zijn uw belangen? En weet u wat die van de ander zijn? Hoe zou een oplossing voor u beiden eruit kunnen zien en wat is daarvoor nodig? Heeft u nog de wens om tot om een oplossing te komen en hoe? Schrijft u de antwoorden op deze vragen eens op een stuk papier. Komt u tot verrassende inzichten? 

Maak ook gebruik van onze gratis online instrumenten. De Vantage QuickScan© schetst u, dankzij gerichte, slimme vragen een beeld van wat het conflict doet met u en de ander, en wat u wilt doen voor een oplossing. Uit alle informatie wordt gedestilleerd of u behoefte heeft aan coaching, mediation, of alleen wat tips en adviezen van ervaringsdeskundigen. Wilt u in detail uw situatie onderzoeken, gebruik dan de Vantage Escalatie Scan© en Vantage Optie Scan©. In de Escalatie Scan wordt duidelijk in welke fase de situatie zich bevindt, en hoe u daarin verbetering kunt aanbrengen. De Opties Scan geeft zicht op hoeveel beide partijen willen doen voor een oplossing, en of er ergens gemeenschappelijke grond is. Immers: hoe groter de overlap van belangen, hoe groter de kans op slagen. Of stel uw vraag in de Vantage Community, waar anderen graag hun kennis en ervaring delen

Maak gratis een eigen Vantage account aan om met behulp van deze gratis scans uw situatie verder te onderzoeken. Een Vantage account is jouw eigen veilige omgeving, waar je o.a. al je testuitslagen terug kunt vinden, en zonder verdere verplichtingen.

Registreer en test hoe oplosbaar uw arbeidsconflict is

Stap 3: Kies uw oplossing

Nu is het dan echt tijd om de knoop door te hakken. Wat kunt u doen?

Niets: de stappen die u heeft ondernomen hebben u geleerd dat het beter is de zaken te laten rusten. Bijvoorbeeld omdat u nu met meer afstand naar uw situatie kunt kijken en daaruit concludeert dat het wel meevalt.

Zelf oplossen: het proces heeft u voldoende kennis en vertrouwen gegeven om uw situatie zelf op te lossen. Bijvoorbeeld door een gesprek met de andere partij. In de veilige wetenschap dat u altijd terug kunt vallen op de Vantage Professionals, vragen kunt stellen aan de Vantage Community en informatie kunt vinden in de Vantage Conflictwiki.

Mediation: u wilt uw situatie echt oplossen, maar weet niet zo goed hoe u dat moet aanpakken. Dan kiest u voor een onafhankelijke professional, die u en de andere partij begeleidt.

Coaching: u wilt de situatie graag zelf oplossen maar voelt zich net niet sterk genoeg om dat zelfstandig te doen. Dus wilt u iemand op de achtergrond, aan wie u uw twijfels kunt voorleggen en aan wie u advies kunt vragen.

Naar de rechter stappen: de situatie, uw gevoel daarover of de instelling van de andere partij laat geen andere optie over dan een juridische afwikkeling.

Kiest u voor Vantage Arbeidsmediation of Coaching,  laat ons dan contact met u opnemen voor een persoonlijke gesprek. 

Leg uw arbeidsconflict voor aan de vantage consultant

Stap 4: Los uw conflict op

U heeft in de vorige stappen zicht gekregen op wat uw situatie is, wat deze inhoud en op welke wijze u daarin tot een oplossing zou willen komen. Nu is het moment om daar wekelijk mee aan de gang te gaan. Heeft u er al een beeld bij hoe het er voor u uit zou zien als deze situatie is opgelost? Zou u weer met meer plezier naar uw werk gaan? U mentaal en fysiek beter voelen? Maar hoe komt u daar?

Hoe krijg ik de ander zo ver dat hij/zij mee wil werken aan een oplossing?

De eerste stap zetten is nooit gemakkelijk. Zeker als u wil proberen er in onderling overleg uit te komen. En helemaal als die ander misschien uw leidinggevende is. Realiseert u zich dat dit voor u niet moeilijker is dan voor de ander. Ook die ander wil van deze situatie af. Een opening als “zeg, deze situatie zit mij enorm dwars, ik zou graag dat we weer samen in gesprek kwamen en een oplossing konden vinden” doet vaak al wonderen. Vindt u het toch lastig, vraag dan de Vantage Consulent om u te ondersteunen.

Hoe ziet de situatie eruit als het eenmaal opgelost is? 

Wat is een oplossing en hoe weet u dat daarin uw belangen voldoende zijn gewaarborgd? Vermoedelijk heeft u hier wel een idee van maar is dat nog niet duidelijk omkaderd. Werkt u dan nog bij deze werkgever? Verandert u van afdeling? Leert u beter met elkaar om te gaan? Voelt u zich meer serieus genomen? Er zijn nog vele vragen te stellen. Het is van belang dat u dit helder krijgt. Want wat voor traject u ook kiest, als u helder hebt wat u wilt bereiken dan zal dit altijd aan een snelle oplossing bijdragen.

Er is geen andere weg dan dat ik hier vertrek

Dit kan een heel valide aanname zijn. Wij kennen uw situatie niet. Echter, het kan ook daadwerkelijk een aanname blijken. Stel nu eens dat dit niet de intentie is van uw werkgever? Of dat er meer mogelijkheden zijn dan u denkt. Daar kunt u alleen maar achter komen door met elkaar in gesprek te gaan.

Alleen of samen?

In de vorige stap hebben wij reeds inzicht gegeven in de wijzen waarop u met uw situatie kan omgaan. Wie u kan inschakelen, of niet, om tot een oplossing te komen. Met de Vantage Community bent u nooit alleen. Wanneer u een vraag heeft of ergens mee zit, stel deze dan en zie wat anderen antwoorden. Of vraag de Vantage Consulent om hulp. Voor welke weg u ook kiest, wij willen u helpen zo lang mogelijk te regie te behouden, samen met de ander. Zodat u beiden tot de beste oplossing komt.