Hoe iets bespreekbaar maken

Wij helpen u graag op weg

Van Beekstraat 114
1121 NS Landsmeer
T 020 - 8468174

Naar contact

Hoe maak ik een moeilijk onderwerp bespreekbaar?

Herken je dit?

Je één-op-één overleg met jouw manager. Dit is het moment om aan te kaarten wat je al maanden dwars zit. Maar hoe? Als je het niet goed brengt, vat hij het misschien verkeerd op. Misschien moet je maar een ander moment kiezen, of het eerst bespreken met de collega over wie het gaat. Of het gewoon laten zitten… En hopen dat de buikpijn vanzelf over gaat… 

Hoe begin je zelf over een lastige kwestie?

Soms lijkt het of er nooit tijd of gelegenheid is voor dat moeilijke gesprek. Jouw manager is altijd druk en gestrest, je collega’s tonen niet de minste interesse als je erover begint, of geven de indruk dat je overdrijft. Maar ondertussen zit jij met dat probleem: een verstoorde verhouding met een collega, werkprocessen die niet werken, een manager die niet functioneert. Hoe begin je daarover? Tegen wie? Wanneer? En op welke manier?

Vindt jouw eigen kracht

Bij Vantage geloven we in de eigen kracht van mensen. Kracht die gevonden wordt door inzicht en zelfvertrouwen te vergroten. Zo kun je zelf inschatten wat de beste aanpak is, en durf je de gesprekken aan te gaan die nodig zijn om een situatie voor jou ten goede te keren. We helpen je graag die vaardigheden te ontdekken en te ontwikkelen. 

Wat nu?

Met het doorlopen van 1 of meer van de volgende stappen krijg je inzicht hoe jij verandering in je situatie kan brengen. Zodat je met goede energie weer naar je werk kunt. 

  1. Scan jouw situatie; Onderzoek je arbeidsconflict of vind uit hoe je het beste kan scheiden.
  2. Zoek informatie in de ConflictWiki
  3. Wat deden anderen? Lees en deel in de Vantage Community
  4. Gratis advies; vul het contactformulier in voor persoonlijk advies
  5. Ontdek en ontwikkel je vaardigheden met hulp van een professional. Vul het contactformulier in voor een eerste telefonisch advies van de Vantage Consulent.