U werkt nog

Wij helpen u graag op weg

Van Beekstraat 114
1121 NS Landsmeer
T 020 - 8468174

Naar contact

Een Arbeidsconflict, wat nu?

Je hebt te maken met een conflictsituatie. Het werken gaat nog wel maar wordt steeds moeilijker

Onenigheid of ruzie op het werk hakt er flink in. Niet in de laatste plaats omdat je doorgaans meer tijd doorbrengt op je werk dan thuis. Je wordt er steeds mee geconfronteerd. Gelukkig weet je je staande te houden. Misschien kunje de situatie ontlopen? Of weet je het steeds met succes weg te drukken? Toch is deze situatie op lange termijn niet gezond en ook niet in het belang van jezelf en jouw werkgever.

Voorkom erger

Een meningsverschil kan op enig moment veranderen in een echt conflict. De standpunten verharden dan snel. Het gaat om winnen of verliezen, de één of de ander eruit. Dat is geen gewenste situatie. Wat te doen?  
Vantage biedt u inzicht in de verschillende mogelijkheden die je hebt om jouw probleem op te lossen. Door het zelf aan te pakken, of met hulp van een objectieve bemiddelaar of persoonlijke coach. Vantage is jouw keuzehulp in conflictsituaties. Het draait om jou.

Het gesprek op gang brengen

De beste oplossing is ook vaak de moeilijkste. Het onderwerp of de situatie bespreekbaar maken. Misschien omdat je er niet zo goed in bent. Mogelijk omdat het om jouw baas gaat. Of omdat je niet precies weet wat je nu dwars zit. Als je het lastig vindt jouw situatie zelf bij de hand te nemen kun je om advies vragen bij de Vantage Consulent.

Wat als je het niet meer volhoudt?

Het hebben van een conflict is wat anders dan ziek zijn. In eerste aanleg is dit dus geen reden voor een ziekmelding. Toch is niet uit te sluiten dat de situatie jouw mentale en/of fysieke gezondheid zodanig beïnvloedt dat werken voor jou niet meer mogelijk is. In het geval van een ziekmelding zal de bedrijfsarts bepalen of je nog in staat bent om te werken of niet. Maar zover zou het niet moeten komen.

Wat nu?

Wil je zelf onderzoeken wat jouw mogelijkheden zijn en meer inzicht krijgen in jouw eigen situatie? Ga dan aan de slag met de volgende stappen:

  1. Scan jouw situatie; doe een persoonlijke test 
  2. Zoek informatie in de ConflictWiki
  3. Wat deden anderen? Lees en deel in de Vantage Community
  4. Gratis advies; vul het contactformulier in of bel de Vantage Consulent op 020-846 8174 voor persoonlijk advies
  5. Los jouw conflict op met een professional. Wat zijn de mogelijkheden?